Om Restauranter Prisliste Køb Kontakt
Se kurv

Nyhedsbrev
Navn:
E-mail:

Vinvælger

   Alsace
 Beaujolais
 Bordeaux
 Bourgogne
 Italien
 Loire
 Portugal
 Provence
 Rhone
 Spanien
 Sydfrankrig
 Tyskland
 USA
 Mousserende vine
 Søde vine
 Vanille
 Østrig
 
 Alle omr�der

Webdesign:
NEKSA
Matera

DeBedsteVine

Udsendt d. 12-05-2021

Californien og nyt hus fra Graves på lageret på lørdag den 15.5 kl. 10-14 - Vinmiddag - Laks

Der er åbent på lageret - Wiedeveltsvej 2A, 3480 Fredensborg - på lørdag den 15. maj 2021 kl. 10-14.

Det kommer til at foregå udendørs i gården, hvor vi naturligvis stadig vil følge alle myndighedernes retningslinjer for at undgå smittespredning.

I tilfælde af, at det bliver fugtigt eller køligt, er der både pavillion og varmelampe.

1. Californisk vinmiddag i Madkollektivet
2. Discover California Wines
3. Ny producent fra Graves
4. Laks

1. CALIFORNISK VINMIDDAG I MADKOLLEKTIVET

Det er stadig muligt at tilmelde sig den californiske vinmiddag i Madkollektivet Naboskaber, Slotsgade 3480 Fredensborg.lørdag den 22. maj kl. 18.30.

Pris 825,00 pr. person.

Tilmelding: https://dinnerbooking.com/dk/da-DK/eventbooking/times_overview/7287 - eller hos Madkollektivet - 30 62 54 02.

Aftenens menu lyder som følger:

Snacks:
Vaffel med trøffelmayo og serranoskinke, laksemouse på sprødt rugbrød, flæskesvær med urtemayo
Vin: Grgich Hill Estate Fume Blanc 2016
1.ret: Stegt slethvar med hollandaise & hvide asparges.
Vin: Argot Chardonnay Sonoma 2018
2.ret: Confiteret kylling med morkler & grønne asparges
Vin: Argot, Pinot Noir Mosaic 2017
3.ret: BBQ svinenakke med syltet gulerødder, selleri & miso
Vin: The Fableist, Zinfandel 2018
4.ret: lammechops med kartofler, forårsløg & lammesky
Vin: Treana Red (Cabernet Sauvignon/Syrah) 2016
Ost: arla Unika ask med grønne tomater, sprød malt & blåbær
Vin: Grgich Hill Estate Chardonnay 2015

2. DISCOVER CALIFORNIA WINES

Emilie Vin er med i den årlige i "Discover California Wines" kampagne. I den anledning vil der de næste lørdage blive præsenteret en hel del vine fra området. På lørdag drejer det sig om 3 vine fra den bæredygtige Napa-producent Honig Winery.

Honig Vineyard and Winery
For Honig handler det om solcelleenergi, sporhunde, ugler, bier og alverdens andre miljøvenlige metoder, der er med til at holde skadedyr borte og den grønne energi oppe. Bl.a. var Michael Honig en af forfatterne bag det 400-sider tunge bibel Retningslinjer for bæredygtighed (Code of Sustainable Practices) for the Wine Institute. Honig er et familieforetagende, som er førende i Napa inden for bæredygtig dyrkning og fremstilling af vin – og så tager de sig selv befriende uhøjtideligt. Deres konstant høje kvalitet til prisen – trods udsving i årgange – gør dem til favoritter på restauranter over hele USA. Ud over formel anerkendelse fra Wine Spectator og Wine Advocate såsom “Best Buy” og “Top Value” er Honig også blevet kåret som den mest solgte Sauvignon Blanc på amerikanske restauranter af Wine & Spirits Restaurant Poll.

Sauvignon Blanc 2019 - pris 130,- SPAR 20,- kr.
96.8% Sauvignon Blanc, 2.7% Semillon, 0.3% Muscat 13,5 %. Lagret på 92 % stål, 8 % neutral eg. Sprød og frisk vin med grape, lime og citronskal med et snert af kamille. Perfekt til velkomst, salater og forrretter. Prøv den til stenbidderrogn. Wilfred Wong of Wine.com 92 points.

Cabernet Sauvignon 2016 - pris 300,- SPAR 50,- kr.
80% CabernetSauvignon,12% Petit Verdot, 4% Merlot, 2% Cabernet Franc, 2% Malbec. 14,5 %. 18 mdr. på amerikansk og fransk eg heraf 22% nye amerikanske og 11% nye franske fade. Fyldig og intens vin med masser af brombær, rød blomme, hindbær og en anelse tranebær. Lækker fyldig, afbalanceret og fransk inspireret med en lang silkeblød finish. 2016 er en fremragende årgang. Perfekt til lam grill og en god bøf. Robert Parker 90 points, 92 points hos James Suckling.


3. CHÂTEAU L'HOSPITAL – Graves, Frankrig (økologisk):
Godseet tvar i begyndelsen af det 18. århundrede den kongelige rådgiver Jacques de l'Hospital’ landejendom. Jacques datter Anne Cathrine giftede sig i 1787 med Jean-Jacques Fournier de la Chapelle, som opførte det nuværende slot og døbte det Château l’Hospita til ære for sin kone. I 2012 blev det forsømte slot overtaget af ægteparret Florett og Brigitte Battistella, som siden har renoveret såvel slot som park. De 40 ha. vinmarker blev omlagt til økologisk produktion i 2013 og certificeret i 2017. Der er lagt vægt på kvalitet. Der udlejes 3 værelser, som alle er indrettet med møbler af nordisk design.

Slottet er af ”The French Delikatessen” kåret som den bedste økologiske vinproducent i Graves-området.

Graves Blanc 2019 - kr. 90,00, SPAR 10,- kr.
50% Sauvignon Blanc, 50% Sauvignon Gris. Udbytte 35 hl/ha. 13,5% alkohol. Restsukker 1,5 g/liter. Gæring i tank og barriques (30% nye). Gullig. Frisk duft med citrus og ristede noter. Kompleks let fedmefuld, krydret smag med citrus, blomst og eksotisk frugt. Meget lang aromatisk og vedholdende finish. Typisk hvid Graves, hvor man får meget for pengene. Ud over fisk og skaldyr kan denne vin også nydes til charcuterie, kylling og kalvekød. Guldmedalje ved Millesime Bio 2021.

La Dame de l’Hospital 2019 - kr. 75,00, SPAR 10,- kr.
90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon. 47 hl/ha. Druerne sorteres, afstilkes og gæres i rustfri ståltanke i ca. 3 uger. 20% af vinen lagres i tønder, 80% i rustfri stålbeholdere for at bevare frugten. Granatrød. Duft med moden let krydret frugt. Meget saftig og silkeblød frugtdreven smag. Lang finish med bløde tanniner.

Graves Rouge 2018 - kr. 110,00, SPAR 15,- kr.
60% Merlot, 30% Cabernet Sauvignon, 5% Malbec, 5% Petit-Verdot. 41 hl/ha Druerne sorteres, afstilkes og gæres i betonkar i ca. 3 uger. Druesorterne lagres separat i 12 mdr. i 300 liter egefade. 30% fornyes hvert år. Rubinrød. Fin og kompleks næse med noter af moden frugt. I den saftige smag findes moden frugt og raffinerede tanniner giver struktur og fylde. Fin længde. Guld ved Concours Général Agricole Paris 2020 og Concours Mondial Bruxelles 2020.

Levering er gratis i Storkøbenhavn og Nordsjælland ved køb af mindst 6 flasker - gerne assorteret:

Vinene kan bestilles på www.emilievin.dk Vinvælger - USA eller Bordeaux. Man kan også bestille ved at svare på denne mail indtil mandag den 17.5.


4. LAKS

Indtil lørdag den 15. maj kan der bestilles den berømmede koldrøget laks fra Samsø Røgeri til afhentning fra den 24. maj i Kovangen 610.

Laksen, der vejer hhv. ca. 0,85 eller 1,7 kg., leveres vacuumpakket og holdbarheden er mindst 14 dage - kan fryses.

Udsalgspris ½ side kr. 260,- 1 side kr. 500,- kr.

Bestil via www.emilievin.dk - Vinvælger - Laks eller via mail: olesoe@mail.dk - svar evt. på denne mail.

Samsø Røgeri er omtalt i martsnummeret af mad- og vinmagasinet "Gastro", hvor Rasmus Palsgård bl.a. skriver: "... Mandel- og kirsebærduften er umiskendelig og giver et ganske originalt - og, ja japansk udtryk til fisken. Kirsebærnoterne går igen i smagen, dog uden at overdøve den rene smag af god laks. Konsistensen er fast og samtidig smørmør, og alt i alt er der tale om et særdeles delikat produkt. ..."

Nyhedsbrevet kan frameldes ved at maile til olesoe@mail.dk.

Det er altid muligt at kontakte os på tel. 21446353.


Med venlig hilsen,
Ole Sørensen

Send dette nyhedsbrev til en ven
Modtager e-mail
Din e-mail